Nenalezeny žádné události

Tenisové memoriály 2017

Tenisové Memoriály 2017

Již 30 let  se setkávají  hukvaldští tenisté na turnaji čtyřher mužů, aby prostřednictvím sportovního zápolení vzpomněli na zesnulé kamarády – aktivní budovatele hukvaldského tenisového areálu a oddílu. Od roku 1987  je pořádán  Memoriál Ing. Jaroslava Strakoše (pro hráče nad 35 let) a od roku 2004 Memoriál Zdeňka Adamovského (pro hráče nad 50 let). Od roku 2004 se oba memoriály hrají souběžně a mají dva vítěze.  Kromě domácích hráčů jsou na turnaj zváni i hráči z okolních oddílů. Třicet let pořádání  turnaje  si zaslouží malé bilancování. Nejúspěšnějšími dvojicemi byli Petr Kunčický s Čestmírem Elbelem (15 vítězství) a Zbyněk Kaloč s Vladimírem Huťkou (5 vítězství). Na pomyslný stupeň vítězů vystoupilo celkem  21 hráčů, z nich 18 krát Petr Kunčický. Z domácích hráčů ochutnali vítězství Tomáš Elbel, Petr Vondra a Zdeněk Adamovský  (jejich deblovým partnerem byl P.Kunčický).

Účastníci turnaje Memoriály 2017

Letos se turnaj uskutečnil 15.7. a sešla se na něm silná konkurence. Kromě známých účastníků  a několikanásobných vítězů se na turnaji objevili i noví mladší hráči.  Ve třech případech se jednalo o rodinné páry otce se synem: Hložankovi, Honzíkovi a Odehnal-Vach. Celkem se sešlo 11 dvojic, z toho 3 domácí.  Hráči byli rozlosováni do dvou skupin, ve kterých se hrálo systémem každý s každým na jeden vítězný set do 6 vítězných her.


 Ve skupině A, kde bylo 6 dvojic, byly velmi vyrovnané  souboje.  3 dvojice skončily s jednou porážkou a o vítězi skupiny rozhodovalo skóre z jejich vzájemných zápasů. Vítězi se stali Kaloč-Huťka se skórem 10:6. Druzí skončili Odehnal s Vachem  10:10  a třetí byli Főrster-Sedlář 6:10.


Ve skupině B s 5 účastníky o vítězi také rozhodovalo skóre ze vzájemných zápasů mezi Kunčický-Elbel Č. a překvapením turnaje -  místní dvojicí Hložanka Z. s Kosou. Našim hráčům chybělo k vítězství pár úspěšných míčů. Když nad párem Kunčický-Elbel vedli 4:2 a 5: 4, tak jsme se těšili, že po 15 letech budou mít Hukvaldy místního vítěze, ale  nestalo se tak. Mladíci prohráli až ve zkrácené hře. O třetím místě také rozhodoval výsledek vzájemného utkání mezi  Toř-Duda s Honzíkovými, které skončilo 6:4.

Účastníci finále s řídícím výborem.


Vítězové skupin získali poháry: Kaloč-Huťka v Strakošově memoriálu a Kunčický-Elbel v Adamovského memoriálu. Pak se v super finále utkali držitelé pohárů mezi sebou a Kaloč s Huťkou zvítězili nad Kunčický-Elbel Č. 6:1 a převzali hlavní cenu - dárkové poukazy ke konzumaci v restauraci U námořníka a poražení převzali dárkové poukazy hukvaldského piva v minipivovaru v D.Sklenově. Další domácí páry Kuča-Bujnošek, Hložankovi a Kroča S.-Láník bojovaly mezi sebou o místa na konci tabulky. Pro některé byl tento turnaj první příležitostí k změření sil se zkušenějšími borci, kteří v minulosti hráli tenis závodně.


Na turnaji se sešlo asi 50 lidí. Kromě 22 hráčů se dostavila řada diváků z rodin a přátel startujících účastníků, kteří také přispěli k příjemné sportovní a společenské atmosféře celé akce.  Nemalý podíl na tom mělo i občerstvení, o které se postarali manželé Kozlovi. Řídící výbor turnaje (autor příspěvku +  Jan Kozel)  nemuseli řešit žádné spory. Myslím, že bylo dosaženo toho, co Zdeněk Adamovský, který jako předseda oddílu u podobných akcí vždy požadoval:  „Aby byla  pohodička.“ Pohodu nenarušil ani krátký déšť v odpoledním programu, kdy už většina utkání byla odehrána a hráči si mohli před závěrečnými souboji odpočinout.


Tomáš Elbel