Nenalezeny žádné události

Proběhl 24. ročník Family Open 2022

Proběhl 24. ročník  Family Open 2022

Konečně jsme se dočkali a po „covidové éře“ která podstatně omezovala také naše sportovní aktivity a společné akce jsme v roce 2022 s radostí připravili turnaj v tenisu – Family open 2022 a to bez jakýchkoliv omezení. Naše „nedočkavost“ a snad i obava, že by se ještě něco v oblasti omezení sportovních aktivit mohlo přece jen vyvrbit, vedli ke stanovení termínu našeho prvního sportovního klání na 7. 5. 2022.

A nedočkavost sportovců na po dlouhé době společnou akci se ihned projevila v počtu přihlášek, které na akci Family open 2022 organizátorům dorazilo. Z přihlášek bylo zřejmé, že se odhodlali i sportovci a sportovkyně, které se již podobných akcí v minulosti sice zúčastnili, ale pak si již dali dlouhou pauzu. Nyní to chtěli napravit.

 

7.5.2022 – kurty jsou pro déšť nehratelné.

Vypadalo to, že jeden den na organizaci turnaje nebude stačit, i když se jednotlivé kategorie přísně oddělí. Čáru přes rozpočet nám však připravilo počasí. Vydatný déšť neumožnil akci v sobotu konat, a tak byla přeložena na neděli. A to už mnozí měli svůj program a ohlásili svou neúčast. Nicméně i neděle pokračovala v přízni počasí v kontextu soboty a ranní déšť zmáčel opět kurty tak, že nebylo možné turnaj opět uspořádat. Padlo rozhodnuté – přeložit turnaj s ohledem na další akce na Hukvaldech na 28.5.2022.

 

Marné čekání na zlepšení počasí 7.5.2022

V sobotu 28.5.2022 nám již počasí přálo. Je jen škoda, že z původního „kvanta“ přihlášek dorazilo k odloženému turnaji už jen celkem 5 velmi kvalitních párů.

 

Účastníci Family Open 2022

Tradiční Family Open tenisový turnaj je turnaj čtyřher rodinných příslušníků, či libovolně sloučených nerodinných dvojic a neprofesionálních hráčů. Hlavním cílem turnaje je především si zasoutěžit a pobavit se tenisem s přáteli a příznivci tenisu.

Hrálo se podle těchto pravidel:

- hrál se celý jeden vítězný set (6 gamů), nutný byl 2 gamový rozdíl
- za stavu  : 6 se hraje tiebreak
- rozhoduje počet dosažených bodů - vítězství 1, prohra 0
- při shodě bodů rozhoduje vzájemný zápas 
- jinak poměr vítězných a prohraných gamů

Po krátkém úvodu a zopakování pravidel turnaje jsme se pustili do neúprosného klání. Rozlosování bylo prakticky velice jednoduché, při účasti 5 párů hrál každý s každým. Počasí nám tentokráte velmi přálo, a tak turnaj probíhal hladce. Boje na kurtech byly líté a neúprosné, ale velice sportovní a férové.

 

Účastníci Family Open 2022 po vyhlášení vítězů.

Konečné pořadí soutěžících na 24. ročníku Family Open 2022 je následující:

                                       

  1. Místo – Mirek a Mirek Hložánkovi      2. Místo – Jarda a Tomáš Janoškovi      3. Místo – Daniela Gachová a Zdeněk Hložánka

Ředitelství turnaje udělilo také bramborové medaile takto:

                 

1. Bramborka – Dája a Petr Laníkovi       2. Bramborka Ája a Iva Kapsiovy

Na závěr lze jen konstatovat, že vítězové byli prakticky všichni zúčastnění. Kdo se ten den nedostavil, může jen litovat.

 

 Tady jsou výsledky jednotlivých zápasů.

Na závěr bych rád velice poděkoval také sponzorovi turnaje – Vítkovi Lančovi, jehož dar v podobě bečky piva pomáhal udržovat účastníky turnaje dostatečně „zavlažené“ aby netrpěli žízní a tak i  v dobré kondici. Poděkování také patří mé manželce, Dáji Laníkové, spolupořadatelce turnaje za skvěle zvládnuté zázemí celého turnaje.

Krátký sestřih z turnaje najdete na stránkách tenisového oddílu: http://www.tenishukvaldy.cz/

Petr Laník