Do zahájení nejbližší akce zbývá:

Event is starting in
Event happening now:
Turnaj dvouher žen PRASKLÉ RAKETY 2024

Ahoj děvčata, v sobotu 27.7..2024  od 9.30 hodin proběhne turnaj PRASKLÉ RAKETY.

Náhradní termín 3.8. 2024

Pozvěte známé příznivkyně tenisu a i ty, na které jsem nechtíc zapomněla, potvrďte prosím svoji účast, vše ostatní jako obvykle!

Liba S.

29 čvc
Tenisový kemp 2024
29.07.2024 8:30 am - 02.08.2024 12:00 pm
31 srp
Oddílový turnaj dvouher žen OLD RICE 2024
31.08.2024 9:30 am - 6:00 pm
14 zář
12 říj

Proběhlo Family Open 2024

Proběhl 26. ročník  Family Open 2024

Letošní zima a nástup brzkého jara v podobě letních dní, dovolila tenistům na Hukvaldech zahájit velmi brzy přípravu kurtů na letošní tenisovou sezónu.

Proto bylo možné uspořádat oblíbený turnaj Family Open 2024 již 18.5.2024 i so hledem na skutečnost, že se nepotká v tento den více aktivit jiných organizací na Hukvaldech. Tento termín ale měl také trošku negativní vliv na účast, neboť několik tenistek, pravidelných účastnic tohoto klání, v tomto termínu trávilo svou dovolenou v zahraničí, a tedy nám tady tentokrát chyběly.

Celkem se tak sešlo 13 účastníků. Vlastně 13,5 účastníků. Jen ten poloviční tenista ještě do lítých bojů nezasáhl, i když již začal s tenisovou pálkou aktivně po celou dobu průběhu turnaje trénovat.

18.5.2024 – účastníci turnaje Family Open 2024.

Tradiční Family Open tenisový turnaj je turnaj čtyřher rodinných příslušníků, či libovolně sloučených nerodinných dvojic a neprofesionálních hráčů. Hlavním cílem turnaje je především si zasoutěžit a pobavit se tenisem s přáteli a příznivci tenisu.

Hrálo se podle těchto pravidel

- hrál se celý jeden vítězný set (6 gamů), nutný byl 2 gamový rozdíl
- za stavu 6: 6 se hraje tiebreak
- rozhoduje počet dosažených bodů - vítězství 1, prohra 0
- při shodě bodů rozhoduje vzájemný zápas 
- jinak poměr vítězných a prohraných gamů

Po krátkém úvodu a zopakování pravidel turnaje jsme se pustili do neúprosného klání. Rozlosování bylo prakticky velice jednoduché, při účasti 5 párů hrál každý s každým, přesto že s ohledem na skladbu účastníků byl turnaj při vyhodnocení rozdělen do dvou kategorií: Smíšené dvojice a mužské dvojice.

Počasí nám tentokráte velmi přálo, přesto všechno, že celý týden před turnajem nám meteorologové předpovídali přeháňky a bouřky. To také odradilo některé tenisty a předběžnou přihlášku na turnaj zrušili.

Turnaj probíhal hladce, boje na kurtech byly líté a neúprosné, ale velice sportovní a férové. A jak už bylo řečeno, vzhledem k tomu, že jsme měli také dost času, nakonec si všichni účastníci turnaje zahráli každý s každým, bez ohledu na soutěžní kategorie.

Takto se potkali vítězové z jednotlivých kategorií.

 

Konečné pořadí soutěžících na 26. ročníku Family Open 2024, Kategorie Mužské dvojice, je následující:

  1. Místo – Jiří Škorvánek a Tomáš Janošek
  2. Místo – Ondra Faldyna a Petr Laník
  3. Místo – Radim Valenta a Petr Filipec
  4. Ředitelství turnaje udělilo také bramborovou medaili: Jiříku a Jiřímu Tobiášovým

Vítězové kategorie: Mužů.

Konečné pořadí soutěžících na 26. ročníku Family Open 2024, Kategorie Smíšené dvojice, je následující:

  1. Místo: Daniela Gachová a Zdeněk Hložánka
  2. Místo: Liba Strakošová a Petr Laník
  3. Místo: Jana Faldynová a Petr Filipec

Bramborová medaile v této kategorii nebyla udělena.

Vítězové kategorie: Smíšené páry. (Janu Faldýnovou zastupuje manžel Ondra).

Janu Faldýnovou na vyhlášení vítězů zastupuje její manžel Ondra, protože Jana se musela jít věnovat nejmladší nastupující tenisové generaci – svému synovi Ondrovi, který po celou dobu přítomnosti na turnaji směle proháněl s tenisovou raketou tenisový míček, i když zatím jen ještě po zemi.

Na závěr lze jen konstatovat, že vítězové byli prakticky všichni zúčastnění. Kdo se ten den nedostavil, může jen litovat.

Na závěr bych rád velice poděkoval také sponzorovi turnaje – Vítkovi Lančovi, jehož jedinečné pivo pomáhalo udržovat účastníky turnaje dostatečně „zavlažené“ aby netrpěli žízní a tím také i  v dobré kondici.

Poděkování také patří také dvěma ženským sponzorům - mé manželce Dáji Laníkové a Libě Strakošové, které doplnily stoly v kabinách svými pečenými dobrotami.

Krátký sestřih z turnaje najdete na stránkách tenisového oddílu: http://www.tenishukvaldy.cz/

Za tenisový oddíl TJ Sokol Hukvaldy, pořadatel turnaje  Petr Laník.