Do zahájení nejbližší akce zbývá:

Event is starting in
Event happening now:
Léto s tenisem 2024

Léto s tenisem.

Tenisový oddíl TJ Sokol Hukvaldy zve všechny zájemce především z řad mládeže (dospělí jsou také vítání) přijďte si zkusit zahrát tenis! 

S prvními krůčky vám pomúžeme a věříme, že najdete v tomto sportu zalíbení a rozšíříte naše řady. Vůbec nevadí, že budete držet tenisovou raketu poprvé v rukou a míček vás nebude poslouchat. Chce to jen tréning a mít kurt k dispozici. Zvláště mládež může vyzkoušet své první krůčky v tomto sportu se zkušenými trenéry. A co je hlavní! Máte kurty k dispozici zdarma!.

Těšíme se na vás. 

I. Kapsiová, L. Strakošová

18 kvě
Family Open 2024
18.05.2024 9:00 am - 6:00 pm
5 čvc
Babinec“ 2024
05.07.2024 9:30 am - 6:30 pm
27 čvc
Turnaj dvouher žen PRASKLÉ RAKETY 2024
27.07.2024 9:30 am - 6:00 pm
29 čvc
Léto s tenisem - tenisový kemp dětí 2024
29.07.2024 9:00 am - 02.08.2024 10:00 am
3 srp
. Oddílový turnaj dvouher žen OLD RICE 2024
03.08.2024 9:30 am - 6:00 pm

Proběhlo CORONA Family Open 2020

Proběhlo Tenisové CORONA Family Open 2020

Dne 13.6.2020 proběhl tradiční tenisový turnaj, nyní již 22. ročník Family Open 2020, tentokrát s ohledem na pandemii C-19 s přívlastkem "CORONA". Pandemie způsobila, že se tradiční turnaj konal o téměř měsíc později než obvykle. Tenisovou sezónu 2020 jsme zahájili a otevřeli kurty otevřeli až od 25. května 2020.

Již asi třetí rok musím opakovat, a je to až neuvěřitelné, jak nám, počasí na tento oblíbený turnaj opět přálo.  Téměř už tradičně se ohledně počasí opakoval scénář z posledních tří předchozích let. Chladný a deštivý týden jako by chystal teplotní a slunečné překvapení právě na den konání turnaje, sobotu 13.6.2020. Od rána a po celý den modrá obloha, pálivé slunce a letní teploty dosahující ve stínu možná i více jak 25 st. celsia.  

Tradiční Family Open tenisový turnaj  je turnaj čtyřher rodinných příslušníků, či libovolně sloučených nerodinných dvojic a neprofesionálních hráčů. Hlavním cílem turnaje je především si zasoutěžit a pobavit se tenisem s přáteli a příznivci tenisu.

Pandemie coronaviru nám letos poměrně hodně zkomplikovala nejen přípravu kurtů na sezónu, ale udělala také "vítr" v termínech jednotlivých turnajů.  

 

Účastníci turnaje  CORONA Family Open 2020

Tradičně zahajujeme v 10 :00 hodin, a tak i jako vloni se sešlo celkem 20 tenistů a vytvořilo 10 párů. Účastníci turnaje byli rozlosováni do 2 skupin. V jednotlivých skupinách hraje  každý s každým, a první dva nejlepší páry z obou skupin postupují do bojů o medaile a finálovou účast. 

Bylo zapotřebí rozlosovat páry do dvou skupin, a jejich první dva páry pak mezi sebou budou hrát o účast na stupínku vítězů a o bramborovou medaili.

Pravidla byla stanovena takto:

- hrálo se na vítězných 5 gamů, nutný 2 gamový rozdíl
- za stavu 5 : 5 se hraje tiebreak
- rozhoduje počet dosažených bodů - vítězství 1, prohra 0
- při shodě bodů rozhoduje vzájemný zápas 
- jinak poměr vítězných a prohraných gamů

Jak už jsem uvedl, počasí nám přálo po celou dobu tvrdých bojů. A sluníčko nás opět nešetřilo. My jsme ale byli i na tuto alternativu připraveni. Kdo zrovna nehrál, hledal si chládek ať už pod slunečníky na lavičkách nebo ve stínu kabin a doplňoval potřebné tekutiny. Pitný režim zajišťovala bečka kvalitního piva od našeho podporovatele Vítka Lanči, řečeného Vajt, za jehož podporu sportu mu tenisový oddíl vyslovuje velké poděkování.

Ředitelství turnaje také připravilo další tradiční občerstvení v podobě párků, kávy, čaje, ohnivé vody a pečeného cukroví, zvaných "šneky". Navíc tento rok přišel s tenisty oslavit své 50. narozeniny  také Petr Filipec, který rovněž přinesl plát smažených řízečků, kuřecích stehýnek a ostatního masa a zákusků včetně ohnivé vody, a když některé z účastnic přinesly rovněž své napečené pochutiny, hlady účastníci turnaje ani žízní v průběhu turnaje v žádném případě netrpěli. Naopak vládla obava, abychom to všechno spořádali. Nakonec ale můžeme konstatovat, že se to povedlo a to k překvapení všech účastníků. Inu, kde je výdej, musí být i příjem.

Jsme velice rádi, že se turnaje účastní také noví tenisté a tenistky. Novou účastnicí se v tomto roce stala Alice Stolaříková, která vytvořila dvojici s tradičním účastníkem Slávkem Uhlířem. Mimochodem Slávka známe všichni již hodně dlouho, ale když přišel s Alicí na turnaj, nikdo jej hned nepoznal, jak zapracoval na své postavě a celkovém vzhledu. Dámám se musel moc líbit a sklízel jednu pochvalu za druhou. 

Dalším novým účastníkem turnaje byl Aleš Drlík, který jak sám řekl, "chopil jsem se tenisové rakety po 18 letech"! Vytvořil dvojici s uzdraveným navrátilcem do turnaje Daliborem Fabrigerem. Je vidět, že Tenisový turnaj Family Open stále "táhne", za což jsme velice rádi a vděční.

Po tradičním úvodním focení účastníků turnaje byly poměrně rychle vytvořeny zbývající dvojice z volných tenistek a tenistů.  Po provedeném losování se vytvořily dvě herní skupiny.

Rozlosován í ve skupinách:

Skupina A:

1.     Alice Stolaříková a Slávek Uhlíř

2.     Bára Pavlíková a Ondra Strakoš

3.     Eva a Marta Kučovy

4.     Dája Laníková a Jiří Tobiáš st.

5.     Dalibor Fabriger a Aleš Drlík

Skupina B:

1.     Anna Fabrigerová a Milan Mičulka

2.     Pavla Kovalová a Hanka Palíková

3.     Líba Strakošová a Petr Laník

4.    Danka Mičeková a Petr Filipec

5.    Mirek a Mirek Hložánkovi

Celý den probíhaly tvrdé boje, z nichž nakonec vítězně v jednotlivých skupinách vyšly tyto 4 finálové dvojice:

Skupina A:

1. Eva a Marta Kučovy
2. Bára Pavlíková a Ondra Strakoš

 

Skupina B:

1. Mirek a Mirek Hložánkovi
2. Líba Strakošová a Petr Laník


Ve čtvrtfinále  se utkali 1. ze skupiny  A s 2. ze skupiny B, a 1. ze skupiny B s 2. ze skupiny A.

V prvním duelu zvítězili Bára Pavlíková a Ondra Strakoš nad Mirkem a Mirkem Hložánkovými  5:2.

Druhý duel vyhráli Eva a Marta Kučovy nad Líbou Strakošovou a Petrem Laníkem v poměru 5:2.

Boj o 3. místo vybojovali M+M Hložánkovi nad Líbou Strakošovou a Petrem Laníkem poměrem 5:1

Finále nakonec nejlépe zvládli Bára Pavlíková a Ondra Strakoš a porazili E. + M. Kučovy v poměru 5:3.

 

Výsledná tabulka finálových bojů tedy vypadá takto:

1. místo – Bára Pavlíková a Ondra Strakoš
2. místo -  Eva a Marta Kučovy
3. místo - Mirek a Mirek Hložánkovi
4.  místo - Líba Strakošová a Petr Laník

 

Ředitelství turnaje pociťuje nespravedlivost v oceňování jen 3 nejlepších ze čtyř finalistů a tak od roku 2020 zavádí novinku v udělování diplomů  - mimo 1 – 3. místo bude udělována také Bramborová medaile.

"Bramborovým" vítězům byl následně předán diplom i mimo oficiálně vyhlášené výsledky dodatečně.

   

Nejlepší dvojice turnaje:                                                           A "Bramboroví" vítězové

      

 

Vítězi turnaje ale jsou nicméně všichni zúčastněni, včetně fandících rodinných příslušníků. Byl to nádherný teplý, sluneční a sportovní den.  

Opět se ukázala praktičnost a účelnost výsledkových tabulí, které vyrobila Mirka Boturová. Myslím, že už si turnaj bez tohoto zobrazení průběžných výsledků neumíme ani představit.

Turnaj pořádáme tradičně každý rok a zveme všechny zájemce o strávení příjemného sportovního dne, aby si přišli příště zasportovat, nebo jen povzbudit soutěžící.

Ať žije 23. ročník Family Open 2021!    

 

Petr Laník
Ředitel turnaje